Wednesday, March 28, 2012

S A H A B A T VS T E M A N I S T I M E W A

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Boboy: Gegirl even kita kenal tak lama, tapi hope sangat persahabatan kita tak sampai kat sini je. 

Gegirl: Ok boboy. InsyaAllah persahabatan kita akan kekal.

Boboy: Jangan lupakan boboy tau.

Gegirl: Ok boboy. Ada masa lapang kita berhubung lagi, even kita susah nak jumpa keluar sama-sama. Dapat berhubung pun da ok.

Boboy: Betul tu gegirl. Jangan sombong pulak nanti kalau boboy contact gegirl.

Gegirl: Hemm..Ok..


Masa berlalu. Seminggu. Sebulan. Bebulan berikutnya.....


Gegirl: Assalammualaikum. Boboy! sihat tak? 

.......mesej gegirl tidak di balas oleh Boboy........


Dua bulan selepas Gegirl hantar mesej kepada Boboy.....

Gegirl: Assalammualaikum. Boboy! sihat tak?

Boboy: Macam mana nak jawap nih

Gegirl: Jawab apa ni Boboy? Jawab salam pun tak tahu nak jawab ke?

Boboy: Hahaha. Tak dak apa aih. huhuhu. Buat apa tu? Gegirl tak dak kelas kah?

Gegirl: Baru habis kelas. Boboy?

Boboy: Baru habis kelas jugak. Tengah lepak.

Gegirl: Oyeke. Ganggu ke ni? Kenapa boboy lama mendiamkan diri?

...

.......

...........


Tiga bulan selepas mereka berhubung dengan soalan tergantung.

Gegirl: Assalammualaikum. Boboy! Da tido kah? apa khabar? how about ur exam? sudah balik rumah kah?

Boboy: Habis sudah. Now I'm at home. Gegirl kat rumah jugak ke?

Gegirl: Yap. I'm home. Dah lama balik rumah ke?

Boboy: Baru petang tadi.

...Gegirl seakan rasa bosan untuk menuruskan mesej. Gegirl diam...



Setahun kemudian...

Birthday boboy lah..

Gegirl: Selamat hari ulang tahun kelahiran Boboy! Gegirl doakan Boboy di panjangkan umur dan murah rezeki. Semoga iman dan ilmu bertambah. Sihat badan sempena hari lahir dan sentiasa di bawah lembayung rahmat Allah.

Boboy: Tq

Gegirl: WC!

......Hati Gegirl hancur.

So, whats wrong with Boboy? Dulu pesan jangan lupa persahabatan. Now, siapa lupa siapa. Siapa pernah  terkena dengan situasi macam ini? Share it. ^^

Salam kasih sayang dari CIKYAYA..

2 comments:

El-Janna said...

tak pernah ingtkan dlm drama je ada mcm ni^^

Farhanah Mokthar said...

manusia boleh berubah sekelip mata.. especially lelaki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...